Monday, May 30, 2011

Makan2 Kat Yik Mun, Tg. Malim

Balik dari trolak... lepas selesai botakkan dan sunat Julia aku singgah makan kat Yik Mun, Tg Malim...pendek kata restoran yang jual PAU yang paling terkenal kat Tg. Malim nih....aku banyak kali gak makan Pau ni tapi selalu kawan yang tapaukan...kali ni aku nak makan fresh dari kedai....tapi memandangkan perut aku lapa....aku makan yang berat dulu...

Kedai ni biasa jek...bagi aku tak berapa kemas lah..pekerja pun banyak budak macam lepas sekolah jek....

Baby aku...hehehehehe

Air aku mintak limau asam boi....hampeh....pait...tak sedap langsung....

Aku order nasi ayam sebab aku lapa giler..last aku makan masa bekpes....tak kan nak makan Pau aje...

Ni hubby aku punya hidangan...Chicken Chop...rasanya terlalulah hampehnya...manis...semua manis...aku pangkah....

Aku nak order air lain...baby aku pun sibuk..mcm dia plak penin nak pilih air apa....pepun aku suka pix nih...

Dah kenyang....sekarang layan my baby plak..


Ibu sayang sangat Julia....anak manja Ibu

Lyn anak aku yang sekarang semakin suka isap jari...bukan setakat 1 jari kalu boleh semua jari pun dia nak sumbat...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Acara selingan...dinner permintaan dari Hubby aku.....simple tapi sedap....(akulah kata sedap)
Sambal Sotong......kali ni memang pedas.....terangkat punya pedas....terbakooo lidah aku...

Kangkung Goreng + Sutun.....aku punya..Hubby aku tak makan sayur...

Sunday, May 29, 2011

My Baby dah botak

As salam semua....

Dah berapa hari aku tak update ni yek...baru 2 3 hari kan...ada sesiapa tungguh citer aku tak..harap-harap ada lah ye...

Ni aku nak cerita tentang semalam (sabtu)...aku pegi umah tok wan angkat Baby aku kat trolak, Perak.....tujuannya nak cukur botak rambut baby aku ngan sunat sekali..Mak Yah ni bidan kampung aku kenal Mak Yah ni pun jiran aku yang kenalkan...seperti mana sesiapa yang polo citer aku tentu tau yang aku baru dapat baby setelah 9tahun berumahtangga...alhamdulillah aku urut ngan Mak Yah ni aku terus lekat...dan dapatlah Julia Marissa sekarang nih...jadi Mak Yah ni dah anggap Julia macam cucu dia..klu aku datang terus Julia yang dia sambut dulu...

Aku dah janji ngan wat ngan Mak Yah...yelah...mungkin pengurusan lebih kepada cara kampung...rambut yang di cukur di tanam.....lepas tu mandi ngan air limau ngan 1 benda nih..(aku lupa dah)...ada lah sedikit bacaan tertentu.....lepas cukur, dah mandi beralih tuk sunat pulak....Julia masa cukur botak menangis jap...sebab terluka sikit kat kepala tuh....mana tak luka...tak nak duduk dia..terlonjak sana terlonjak sini...orang nak cukur pun takut...tapi bab sunat senyap jek....aku tak berani nak tengok...seriau...takut nak dengar Julia nangis..tapi tak nangis pun....tiba-tiba dah habis.....hubby aku tengok......hehehehehe...so ini ajelah gamba tuk kenang-kenangan aku....

Julia suka berdiri...kita baringkan dia nangis..duduk kan pun nangis gak...dpt berdiri macam ni baru sentap....masa nak kena cukur ni plak tak nak tido..payah betul kaki tuh tak reti diam...

Cukuran bermula dari sini....

Masa ni kaki tak duduk diam betul...payah Mak Yah nak cukur...nak cukur pun kena berhati-hati sangat..

Masa ni dah mula nangis...mana tak nangis....terluka sikit...tulah tak duduk diam kan dah luka..

Tengah pujuk julia...sib baik ok...kejap jek dia nangis....terkejut sebab luka kot...

Tengah layan mata...baru senang sikit nak cukur....baru diam.....

Hampir licin dahhhh

Dah selesai...lepas ni kena mandi plak...pastu nak kena sunat....

Dah siap smua urusan....lena Julia tido...lagi pun memang time Julia tido pun...

Wednesday, May 25, 2011

OhResepi.com :: Rangkaian Komuniti Berkongsi Resepi Masakan Tradisional Dan Moden.

wo wo wo..menarik sungguh nampak ayam ni kan...seksinya...aku suka aku suka aku suka....
kalau ada sesiapa nak cuba bolehlah buat....aku macam nak cuba tapi oven aku keciklah pulak
pastu tak leh pusing-pusing...hehehehehe (asalan tuk orang yang malas macam aku)

ni aku syerkan rezeki ayam ala uncle kenny rogers...

OhResepi.com :: Rangkaian Komuniti Berkongsi Resepi Masakan Tradisional Dan Moden.

Akhirnya..dapat gak...

Alhamdulillah....tima kasih my chayang (hubbylah sapa lagi kan) kerana belikan Chicken Pie nih...punyalah lama request baru hari ni dapat..pepun tima kasih lerr...

Aku suka sangat chicken pie kat Bakery Cottage ni...kedai ni kat Desa Pandan...tahlah mungkin bagi sesetengah orang biasa aje kot...tapi bagi aku sedap..cukup rasa...gebuzz..besar...yang paling menarik daging tuh...sedappp..freshhh...

Tapi yang tak bestnya tak ada yang Black Paper punya..yang ini sos mushroom..sedap gak tapi tak pedas...aku suka yang pedas..tak pe...aku dah request lagi kat hubby aku..mintak2 sok dia beli lagi...hehehehe...alasan jek...sebenarnya tak cukup dua..muahahahaha




Ha..ni plak pe'el terbaru baby aku..suka menyusu berbaring macam ni..sebelum ni tak pernah pun...sebelum ni suka berdiri..sekarang suka pesen macam ni plak...aku bukan apa...aku tak suka sebenarnya...kang tersedak ke apa aku gak yang susah....tapi hari ini aku ikut aje rentak dia sebab dok merengek nak menyusu tapi nak baring....

Tuesday, May 24, 2011

Today my 10th Wedding Anniversary

Syukur alhamdulillah kehadrat Ilahi yang Maha Esa...hari ni genap usia perkahwinan aku 10tahun....satu jangkamasa yang panjang dah bagi aku...macam-macam kenangan manis, pahit, tawar dah kelat selama hidup berumahtangga nih...tapi kan aku rasa mcm baru kawin aje..maklumlah lama gak kami hidup berdua sebelum kehadiran anak sulung kami...

Apa yang paling bermakna bagi aku ialah kehadiran anak...dah lama aku tunggu dan bermacam-macam rawatan aku buat tapi semuanya tak berjaya sehinggalah aku dah tak tau nak buat apa..segala aku serahkan pada Allah....tapi syukur sangat...tahun lepas 2010 bulan 5 aku disahkan mengandung...aku sentiasa berdoa pada Allah..berikanlah aku hadiah (anak) untuk aku beri pada suami aku...dan tak sangka-sangka aku mengandung dan test ujian kehamilan tu aku balut dan serahkan pada suami tanda hadeyah perkahwinan...Ya Allah..gembiranya suami aku sampai buat aku nangis...hishhhh tak tau nak citer macam mana..tapi moment tu aku tak kan lupa sampai bila-bila...

Dan hari ini 25/5/2011 dapat aku timang adeyah aku nih....puteri aku nak suami...JULIA MARISSA BINTI MOHD JOHAR....lagi bertambahlah kegembiraan aku suami isteri...terima kasih Ya Allah

Masa kami masih berdua...sambut apa pun berdua aje...

Kini...hadiran anak kami...JULIA MARISSA
IBU sayang Julia.....sayang sangat-sangat.....begitu lama ibu tunggu kehadiran Julia...

Monday, May 23, 2011

My Baby payah nak tido sekarang nih

video

Aku suka main CityVille

Aku sekarang ni memang gila main game CityVille kat Facebook nih..aku suka bukan apa....aku tengah main keja-keja ngan sorank nih..pendek kata pesaingan aku lah ....kejap aku depan kejap dia depan....baru best main bila ada persaingan macam nih...sekarang aku tengah gigih nak bila zoo...suka plak aku tengok minatang2 tu gerak...rasa meriah jek zoo aku tuh..hehehehe....ni aku dalam usaha nak besar kan tanah...tapi nak kena tunggu kenkawan yg lain kasi permit zioning dulu..dah cukup baru leh besar kan...hehehehehe

Zoo dalam pembinaan....ni zoo orang lain...

Dinner malam ni..beli aje...aku balik lambat tadi tak sempat nak g pasar...ni hubby aku beli sup meletop (tapi rasa x lah meletop mana pun) ni hubby aku punya dinner... satu pangai hubby aku nih..napsu makan bukan main tp makannyer sikit aje....last2 aku jugak yg d suruh makan..haiiii manalah bini dia nih tak makin memdebab...saba jek lah....

Ni set dinner aku...roti bakar ngan air peberat aku...horlicks aisss....tp roti bakar tu 2 set ye...1 set dah selamat masuk dalam perut...ni wat contoh dulu...muahahahaha

Saturday, May 21, 2011

Makan Kat Luar

Hari ni aku tak ada apa aktiviti nak buat, hubby tak ada...dia ada kursus photograph petang kang baru balik...jadi aktiviti aku melayan baby yang semakin x mo tido nih ngan masak tuk hubby bila dia balik kang...aku masak simple aje.................masak sambal sutun, kangkung goreng biasa......tak de special pun masak.........hubby aku tuh......mmg suka menu simple2....kalu masak special kang belum tentu dia nak makan.....

Petang tadi aku ajak hubby gi makan kat PECAL...nama kedai tuh ASAMA TOM YAM & PECAL....dah lama gak tak makan so rasa tingin plak...tapi aku bukannya makan pecal tp set nasi ngan pilihan lauk...petang ni plak hujan bukan main lebat-selebatnya...jadi sedaplah makan..bertambah-tambah aku makan...makan lauk jek..nasi sepinggan jek...ok sebelum hidangan sampai aku posink dulu ngan baby aku yang baru bangun tido nih....bila baru bangun ni apa lagi kejanya....ajak bergurau lah..tapi aku plak yang tak larat.....lotihhhhh

Baby aku ni suka wat muka tau....

Bukan main payah nak suh dia pandang kamera...langsung tak macam ibu dia yang mesra kemera..hehehehehe

Manalah dia pandang nih

Ok ni set aku punya....set nasi ngan ikan kembung....set wajib setiap kali aku makan kat sini...

Set nasi ngan Hati ayam pilihan hubby aku...(tak minat betul aku ngan hati nih....)

Set ayam kampung pilihan adik aku...sampai 4 bahagian dia bedal sorank...sedap makan panas-panas...ranguppppp

Apa yang bestnya makan kat sini adalah......sambal dia...peerrrgghhhhh pedas...terangkat beb...perah plak ngan limau nipis...ya ampunnn sedap bangat...sambal tu import khas dari Indonesia tau...maklumlah pemilik kedai orang melayu kita asli...pekerja jek indon....makanan pun ala-ala indonesia mari arr...tapi memang sedapppp..klu lunch time penuh meja...

Ni plak makanan sampingan kat umah...lepas makan kat kedai tu aku sekeluarga singgah gi TESCO beli barang dapur....so balik tu rasa macam nak ngunyah...masakan wedges nih....dah simple dah kenyang....alhamdulillah syukur pada Allah atas limpahan rezeki hari ini...

Friday, May 20, 2011

Sopink On9 lagi

Aku ni sekarang memang gila sopink On9...maklumlah dah anak kecik sekarang ni payah sikit nak sopink....jadi cara berbaik adalah sopink on9. Ok hari ni semua barang yang aku order datang sekali...sonoknya...aku biasalah bila sopink on9 ni mesti beli barang anak..aku punya 1 je..sekarang memang giler beli barang anak lah...comei....habis duit tak pe janji anak bergaya...hehehehe......ok ini adalah antara yang aku beli...buat masa sekarang ini yang terakhir tuk bulan ni aku beli on9...tapi kan...hubby aku pun dah berjangkit beli barang on9...tapi dia beli barang dia aje....aku yang selalu lebihkan anak....tuk diri sendiri dah tak pikir dah...

Blanket tuk aku pakai

Blanket tuk Baby manja aku...sweet tak..aku suka ngan blanket nih
very the calerpul...

3 helai legging tuk anak manja aku....

Haaaa ni aku punya....apa nama tak...tapi aksesori tuk
selitkan kat tudung...kasi cantik sikit...


Wednesday, May 11, 2011

Puteri Hati Kami

Alhamdulillah penantian selama 9tahun akhinya aku di sahkan mengandung...inilah dia...cahayamata yang dinantikan selama ini dan majlis cukur jambul aku buat teristimewa wat permata hati aku sorank nih...gambar2 nih aku nak kasi kredit pada ArtChan dan Aloy photographer profesional..tapi dorank datang bukan tuk ambik gamba ye..tapi jemputan maklumlah kawan baik laki aku nih...tapi pepun tima kasih kat semua...tima kasih kasi gamba malatop free nih....cayalah korank...korank memang best....












LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...